Då va denna resan slut...

efter ca 30 timmars resande me flygförseningar, tröga kineser och en fruktansvärt lång flygresa som aldrig verkade ta slut så är vi nu på svensk mark... eller rättaresagt i fågelsudd utanför kalmar... i thailand är det mitt på dagen så ja kan inte sova så jag sitter har istället.. mamma kommer och hämtar mej om några timmar..

de va inte jätte kul och mötas av mörker kallt och slask.. och sen dessutom veta att man har en 5 timmars lång biltur också.. men de gick faktiskt jätte bra.. kattis och jag satt och sjöng hela vägen hem för att hålla oss vakna....

ja har verkligen sovit jätte lite på flygen och knappt nått när vi va i kina (denna gången va vi berädda på kyla sa vi hade utrustat oss me tjocka kläder och mössor) är hur trött som hällst, men de går inte och sova... så man får väl hålla sej vaken tills ikväll och sova då så kanske man kan få rätt snurr på dygnet...

dom här 5 veckorna har verkligen gått fort.. känns som de va igår vi åkte och jag skulle lätt åka tillbaka nu om jag fick.. känns inte så lockande me jobb häller.. men de ska bli kul och träffa mina kolegor och emmas lilla bebis=) de blev ingen agne iaf, och tur va väl de...

men jag är nöjd med min resa iaf.,., mycket nöjd och de lär bli fler!!!
nu orkar ja inte skriva mer...

over and out

Hua Hin

ja da har vi paborjat hemresan... kanns skit faktiskt!!

akte fran phi phi i sondags och 12 timmar senare va vi framme i hua hin.. bussresan gick valdigt bra, alla tog somntabletter sa vi sov som stockar=) i hua hin ar de betydligt mycket varmare nu an nar vi va har sist och mycket fuktigare i luften sa man svettas ju som en gris!! men pa stranden sa blaser de lite iaf och de ar sa skont.. pa phi phi va de helt vindstilla sa de kanndes som man skulle sluta som en blot flack!!

angi och sandra va sa shopping sugna sa dom akte till bangkok redan idag.. kattis och jag har vatt kvar och legat pa stranden men vi aker till bangkok tidigt imon.. dit tar de bara tre timmar som tur ar.. och sen ar de bara torsdagen kvar sen aker vi.. hem till kalla morka sverige...

nu ska vi ata..

over and out...

phi phi

ja nu va vi da ater pa en o.. kom hit i tisdags och vi aker imon.. forst sa hade vi inte planerat att aka hit.. men nastan alla sa att vi borde och nu ar va valdigt glada att vi gjorde det!

man kanske inte gor sa mycket har.. ligger pa stranden hela dagen.. ar pa fest pa stranden hela natten.. har nog aldrig sovit sa lite som ja gjort har... de kanns knappt som de ar nan mening o ga och lagga sej.. de ar ju anda ljust nar man gar hem fran krogen... och massa svenskar! de ar val de som ar lite trakigt kanske.. men va fan...=)

idag har jag ater igen vatt i paradiset!! akte en battur runt den lilla on idag.. och sa stannade vi och snorklade.. ja de va de basta ja gjort! sa fint och roligt! sag massa fina fiskar och ratt va de va sa hamnade man mitt i ett stimm av smafisk.. sag nagra fiskar fran nemo me=) och sa va vi vid maya bay ( dar the beach spelades in) en riktigt lyckad tur! och vattnet ar sa salt sa nu kanns de som man har atit for mycket popcorn...

nu ar det inte manga dagar kvar pa den har resan... aker pa natten till fredag... att der tedan gatt en manad.. har aldrig vatt ivag sa lange forut och tiden har verkligen gatt fort.. kommer grata nar vi satter oss pa planet...  men de blir val skont o komma hem me.. for man u hoppas iaf=)

over and out...


ao nang del 2

nu har vi nog hittat paradiset!!

vi va ju pa batutflykt igar, akte pa en 4 oars tripp. forst stannade vi pa en o som satt ihop me en annan o nar de va lagvatten.. dar va vi en stunde o solade och badade.. och nar vi skulle aka darifran sa hade det blivit hogvatten sa man inte kunde ga over till den andra on langre.. efter det sa akte vi till Chicken Island dar vi stannade och snorklade, sa javla harligt! mlera meter djupt men sa klart vatten sa det sag ut som man skulle kunna nudda botten.. och massa fina fiskar. vi fick en annanas bit som vi kunde mata fiskarna med och att dom at! jatte haftigt! nar vi vatt dar sa akte vi vidare till Poda Island dar vi fick lite mat och solade och badade, jatte fin sandstrand o klart vatten och inte jatte mycket folk.. och det flaktade skont ocksa, annars hallar man ju pa att tyna bort nar man legat i solen en stund! efter den on sa akte vi vidare till en annan som ja inte kommer ihag vad den hette, dar fick vi ga en tur i en grott. men den grottan va valdigt liten och valdigt mork.. sa ja vagrade.. men de va fint utanfor grottan me=) efter de sa akte vi trotta men nojda hem igen.. och tackvare den turen sa bestamde vi oss for att stanna en dag till..

sa idag tog vi en longtail bat ut till Poda Island och sen har vi legat dar hela dagen.. solat och badat o solat igen, atit lite vattenmelon, atit lite phad thai, last lite, sovit lite o badat lite till.. som sagt.. paradiset! o nar vi kom hem me baten sa gick vi och lyxade me lite massage.... mmmm.. me like!

just nu sa bor vi pa ett guesthous i ao nang. enkelt men bra! bortsatt fran en sak.. angi och jag har en granne. pa dagarna, dom fa ganger vi vatt hemma sa har vi inte hort av han alls.. men pa natterna, nar vi ska sova sa borjar han.. han hostar o snorar och spottar och fraser och slemar, ja de later som han haller pa och do. och de later sa akcligt!!! har vet dom tydligen inte vad isolering ar heller sa aven om han ar i rummet bredvid sa later det som han ligger i sangen bredvid.. de ar fruktandevart!! sa fosta natten sa sov jag ingenting! lag bara o holl for oronen och nynnadee for mej sjalv.. sen tog ja min mp3 spelare och spelade pa hogsta vol tills batterierna pa den tog slut.. sen va ja uppe och gick o kannde att ja ville lagga mej ner o lipa for ja va sa trott och kunde inte sova pga han!!! sa igar va angi och jag och kopte oronproppar och somntabletter sa inatt som vi som sma barn!

bokade bat till phi phi idag me.. bokade bade dit och hem och buss till hua hin.. fatta de ar bara 10 dagar kvar nu. o ja ar fortfarande inte brun!! vill inte aka hem..eller, jo de vill ja ju men anda inte.. ja vill ta me alla hemifran hit, ah de va en bra ide.. kom hit!!! anne och hakan ska ju bjuda pa thailandsfest nar ja kommer hem sa lite kannsla far ja ha kvar iaf=)

nu ska vi ata!

over and out


Ao Nang

nu har vi tagit oss till fastlandet via en helvetes batfard.. som tur va sa hade vi alla tatt aksjukatabletter innan vi akte.. forst kanndes de ratt lugnt men efter 10 min sa va det igang... satt bara och forsokte sova sa ja inte skulle va sa radd, men de gick ju inte.. tittade man upp sa va de en bla vagg framfor en, en stor vag! o ratt va det var sa stangde dom av motorn mitt ute pa havet.. da trodde ja pa allvar att nan hade trillat av, eller att natt gatt sonder o att vi bara vantade pa doden.. men efter en stund startade vi igen o sen somnade ja nog for ja kommer inte ihag natt mer av den resan.. nar vi val kom i land sa dackade alla i bussen, man hade val spannt sej sa hart hela bat resan...

de skulle ta 1.5 timme fran koh tao till chomporn men de tog 3 timmar istallet... o sen buss da i typ 6 timmar, va ratt mor igar kvall vill jag lova, o bara for de sa va de svart o hitta nanstans o bo.. men vi hittade ett rum tillslut, och idag pa morgonen gav vi oss ut tidigt o letade efter annat o efter mycket om och men sa hittade vi=)

mina anda skor ja hade me mej gick sonder redan nar vi va i bangkok men ja har hardat ut me dom anda.. men idag fick de va nokk!!! sa nu har ja kopt ett par nya pissetofflor, aningen forsma men vad fan ska man gora? annars har det vatt lugnt idag, har leget nere pa stranden (ja har finns faktiskt en strand) o solat o badat o sa har vi vatt pa massage..mmm=) imon ska vi nog aka till chickenisland o snorkla, ska kolla lite battider sen o aven kolla bat till phi phi, vi aker nog dit pa mandag.. 

de kanns som det ar knappt me tid kvar nu.. de gar sa fort! ja vill inte att de ska ta slut!

over and out 

koh tao

natten till mandag blev jag magsjuk!! va uppe o spydde flera ganger o svettades o fros o ont i magen... sen pa morgonen sa fick ja spy lite till, men da sa ja till de andra att de ar ju tur att ja inte ar dalig i magen sa ja maste skita o sa me.. men de skulle ja aldrig sagt for de tog inte lang tid foren ja fick springa till toa...

inte nog me de sa skulle vi aka bat till koh tao pa morgonen me, taxin hamtade oss vid hotellet halv 8.. sa dar satt jag rustad me pasar o dyrligt... sen va de en helvetesfard me bat, tror nastan min magsjuka jamnade ut sej dar for ja va nastan en anda som inte spydde da.. alla va sjosjuka o de stankte upp vatten sa ja va inte torr nan stans o folk for fram och tillbaka... som tyr va sa tog de inte mer an en timme...

men tillraga pa allt sa saknades saklart min vaska nar vi hoppade av baten! alla utom ja hade fatt sin vaska. da va ja nara pa o bryta ihop vill ja lova.. dom sa att vi skulle komma tillbaka till pirev vid kl 3 o se om den va kvar pa baten da, mmm de kanndes ju bra men vad skulle man gora? sa vi fick lerta upp nan stans och bo sa lange.. ja o sadra la oss med en gang, och dar lag jag hela dagen och kvallen och natten, va tilloch me tyungen och ringa hemma och beklaga mej lite, kanndes bra iaf.. och som tur va sa hittade dom min vaska me!!

idag madde jag battre, va lite latt sliten men okej.! sa vi gick och at frukost och sen hyrde jag kattis o angi moppe. ja va skit nervos, ja har aldrig kort moppe innan, ja har ju kort motorcykel men de ar ju annat, da ar man ju rustad fran topp till ta och dessutom sa ar mamma alltid me. iaf sa fick vi ju borja me o rita ett stort kryss pa min vanstra hand sa ja skulle veta vilken sida ja skulle kora pa=) men de gicvk faktiskt ratt bra!

men nar vi kom hem efter vart aventyr sa va sandra inte hemma.. da la hon pa sjukan och fick dropp. hon hade feber och nan infektion i halsen sa hon ska bli kvar dar i natt me. typiskt ju!

annars ar vi nog ratt trotta pa dessa oar allihopa! de ar skit jobbigt och aka bat och de blaser som fan, inte riktigt vad vi hade tankt oss kanske... sa vi ska forsoka ta oss till fastlandet snart iaf. sa da blir de nog krabi, o sen far vi se... men ja haller er uppdaterade=)

over and out

koh phangan del 3

ja har hittat min bikini! den hangde i ett trad en bit fran var ballkong, hittade den pa kvallen nar vi skulle ner pa stranden=)

igar va de fullmoon party! mycket folk, jatte mycket folk! de kom massa under dagen o sa va de manga som akte bat hit fran de andra oarna pa kvallen och natten. vi hade lite forfest hemma pa rummet me buckets o ol och sa kopte vi farg som man malar pa kroppen, san farg som lyser i uv-ljus, vi va sa fina sa! ja har tyckt de har vatt mycket folk alla andra dagar me sa man tankte att de kanske inte blev sa mycket mer iaf. men igar va de mer an bubbelt sa mycket folk, hela stranden va full! o de va massa bucketstand och folk som malade me san farg ja skrev om och mat och hur mycket som hallst att valja pa! va traffade kattis "kusin" ocksa, ratt kul o traffa lite svanskar me!  stranden luktade bensin av alla faklor och brinnande hopprep och allt.  festen holl pa hela natten, och morgonen!

idag bokade vi biljetter till koh tao, vi aker imon pa morgonen, har redan vatt pa koppan i nastan en vecka, och de ar 2veckor sen vi akte hemmifran, tiden gar skit fort! knappt tre veckor kvar nu... men nu ar val planen koh tao, koh samui, krabi, kanske natt mer och sen hua hin igen o bangkok innan vi ska hem.. hem till kalla sverige, ja vill inte!


ska passa pa och saga grattis till Ida Nygren som fyller 24 ar imon=) far skriva de nu for ja kommer inte har tillgang till nan dator imon o ja har ju inte nan telefon... men ida glom inte att vi ska ata smorgastarta nar ja kommer hem, de ar tradition!


skrev garna komerntarer om ni laser! vill veta hur ni har de hemma me=)

over and out

koh phangan del 2

nu har vi som sagt flyttat, o bor nu typ pa stranden, riktigt bra lage! alla kan ga hem nar de sjalva vill och sa.. forsta kvallen skulle vi typ ata lite o ga ner pa stranden o kolla laget, angi o sandra gick hem ratt tidigt men ja o kattis stannade, o sa blev de en o tva buckets o sen va klockan visst halv 6 pa morgonen, o vi skulle ju upp och aka bat.. sa nar ja givk och la mej sa kanndes de redan som om ja va i baten...

o den har batturen sen.. vi trodde nog alla att vi skulle do och da va jag nog faktiskt anda den som va lugnast av oss.. forst gick de jatte bra o de va sa fint o fridfullt.. men sen borjade det att blasa o blasa mer o vagorna blev storre o de kanndes nastan som man skulle aka av.. o sa holl de nog pa i nagra timmar. kattis hade panik! men sen sa fort vi kom runt on sa blev de lugnare.. men vi va alla glada att komma i land=)

men de blaste hela kvallen sen och hela natten me. ja hangde min bikini pa tork igar och idag nar ja skulle ha den sa va den inte kvat langre, synd for mej!

det ar ju follmoon party har pa sondag, men nu ar det typ forfester varje natt o de ar galet! alla dricker buckets o dansar o dom skjuter raketer o hoppar hopprep som brinner o sant.. sa de kommer nog bara va o vila uppsej nar man kommer harifran=) men de ar ju sa de ska va!

over and out



koh phangan

nu har vi tatt oss via buss och bat i 6 timmar fran hua hin till koh phangan.. har hade vi bokat boende innan, men det blev lite andringar.. de vi hade bokat lag langt ifran stan o stranden dar follmoon partyt ar.. sa vi stannade bara en natt. nu bor vi mitt inne i stan. pa en lite for lyxit hotell men vi sa att vi unnar oss de o lever pa vatten o brod resten av resan=) har ar jatte fint! stranden ar fin o vattnet ar klart.. idag har vi snorklat hela dagen... kanns annu battre nar man tanker pa att de flesta borjar jobbet o skolan efter julledigheten dar hemma idag... haha, kan ni ha=)

va pa massage igar me, en timme for 300 batt (ca 75 kr, helt okej) de va hur skont som hallst o sen nar vi nastan va klara sa verd hon ryggen pa mej.. o va de knakade, trodde ja skulle delas i tva, men de kanndes bra efterat! men eftesom att jag ar gjort av porslin sa har jag blamarken pa hela ryggen idag. minde skont!

imon ska vi pa batutflykt runt on me olika stopp, typ vattenfall, snorklingsstalle o annat sont! ska bli riktigt kul! o pa fredag ska vi kanske hyra moppe, ja ar livradd, ja har aldrig kort moppe, o har ar de vaster trafik o alla kor som idoter o de ar lika backit som i alperna.. a vi far se hur de blir me den saken=)

nu ska vi ata o dricka ol...

over and out!

Thailand - Hua Hin

sa nu har jag antligen hittat en dator igen.. o nu ska jag inte alla va neggopeoog langre=)

vi va inte me i branden! hade inte ens nan aning om att det hade brunnt o folk dott o de foren kattis bror skickade och sa det..  ja hade en riktigt bra nyarsafton! va pa ett fullspackat khao san road o drack bukets for glatta livet! varldens os vill jag lova! sen va vi pa nan nattklubb dar de va liveband som spelade rock! o sant giullar vi! alla hade helt ont i nacken dagarna efter for va hade haedbangat sa..

pa torsdagen sen akte vi trang thailandsk buss fran bangkok till hua hun, tog typ 4 timmar, men det va helt okej.. ja satt bredvid en gammalgubbe som faktiskt pratade ratt bra engelska sa vi satt o pratade hela vagen...
va i hua hin vid 5 tiden.. har har kattis familj en lagenhet sa det ar den vi bor i nu..
forsta natten blev angi magsjuk..
annars har det vatt sol o bad dessa dagar.. men mina piercings gillar inte tahiland.. dom har blivit lite svukllna och det ar rott runt (typ stort som en 5:a) men ja har skickat mail till tribe om dom har nagra tips... alla de andra har vatt sa bra pa o shoppa, jag ar usel.. men ikvall ska vi ga pa marknad o da ska ja minsann handla lite.. nan souvenir iaf=) ska vara har till tisdag da vi aker vidare med boss och bat till koh phangan..

hoppas alla haft ett bra nyar! kram kram!!

RSS 2.0