by by south afrika o hej igen sverige...

hemma igen, tyvärr.. ingen hemlängtan som vanligt..

sista dagarna har varit hektiska, med myckat på schemat;)

vi har hoppat bungyjump (fran 216m) ja har hoppat innan pa nz men ja va ju lite jävla rädd andå.. tvekade en bra stund innan ja hoppade.. niklas (som fick hoppet av mej i födelsedags present), martin och även pappa hoppade.. de är ju ingen tvekan om att de ger en rejäl adrenalinkick!!!

sen har fia o jag varit på ridtur! riktigt bra o roligt faktiskt! hos en jätte trevlig dam som gjort o vatt med om mycket.. egenligen sa hade hon en anställd som brukade hålla i turerna, men han va ledig den dagen så hon följde med oss istället så de va bara vi tre, skönt de! o vikla ridvägar! sånna skulle man ha hemma! o vilken utsikt, vet inte hur många mil man kunde se men gu va fint de va! riktigt kul!

sen hittade vi en väg som innte borde få vara med på kartan.. om man nu kan kalla de för väg, de va snarare en stig.. sa efter en rätt kort sträcka o ganska många timmar så kom vi äntligan fram till en asfalts väg igen...

sista dagen gjorde vi inte så mycket, vi va ute på godahoppsudden o tittade, o sen slappade vi på stranden, riktigt behövligt, har blivit lite för lite med sånt så brännan aär ju inte riktigt vad den borde vara=)

o nu har vi varit pa resandefot sen kl 21 igår kväll, så de ska bli riktigt skönt att få sova sen, o riktigt skönt att vara ledig imon, tror de kan behövas faktiskt!!!

hemma bra men borta bäst... hoppas de inte dröjer för länge till nästa gång=)

Sydafrika - mossel bay/plattenberg - jag har dykt med vithaj!!!!

vi akte fran hermanus igar pa morgonen och hamnade i mossel bay dar vi bestamde oss for att stanna en natt..

sa idag pa morgonen akte ja, niklas, martin och fia ut pa havet for att dyka med vithaj! alltsa, vi va inuti en bur som satt fast pa sidan av baten, darifran kollade vi pa hajarna under vattnet och dom kom riktigt nara, ibland for nara!! helt sjukt!! trodde knapps ja skulle vaga, har bara sagt att de hade vatt hafigt men trott ja va for feg, men de va grymt!!!
vi sag sammanlagt 5 hajar, 4 vithajar, den starsta pa nastan 4 meter (!) och sa sag vi en liten liten hammarhaj ocksa=) de tog en stund innan hajarna kom och de va ratt blasigt sa ja va pa gransen till att bli sjosjuk. men sen kom den forsta (och storsta av dom) o da va de bara till att forsoka komma i vatdrakten (vilket va en kamp bara de) och sen klattra ner i buren, niklas va forst i, sen va i i buren 6 st at gangen (de va alltsa fler an vi pa baten, sammanlagt va vi 8 st) de va skit laskigt! bara de att man skulle holla koll pa hajen, man skulle aven ha koll pa kroppen o se till att inga fingrar eller tar hamnade utanfor buren... hajarna simmade forbi flera ganger och riktigt nara o nagra ganger loixom hoppade dom efter bytet (en acklig stor fiak pa ett snore) oxa..
latt de sjukaste jag nagonsin upplevt!!! en gang nar jag o fia gatt upp ur buren men martin o niklas o tva andra va kvar i, sa kom hajen o simmade riktigt nara, o sen vande hon och korde ratt in i buren pa den sidan niklas stod och lixom fastnade med buen i munnen, man riktigt horde hur hon bet och drog i buren och niklas va precis intill och viste lixom inte vart han skulle ta vagen, dar han hall handerna innan satt de nu en stor vit haj(!!!)... men sen slappte hon och simmade ivag igen... hade de vatt jag som stod sa nara hade jag bajsat pa mej!!!!

tog lite bilder o filmade lite sen nar jag gatt upp ur buren, tankte lagga upp pa fejjan sen sa ska ni fa se;)


bara 3 dagar kvar nu=( tiden gar for fort!! inatt sa bor vi i plettenberg och imon blir det antagligen ett hopp fran varldens hogsta bungy jump=) adrenalinet pumpar fortfarande sa de av val bara till att fortsatta med galenskaperna!!

Sydafrika - Hermanus

nu har vi spenderat nagra dagar i kap staden, mycket bra vader och stark sol.. kanner mej nagot brand, att man aldrig lar sej!? har bott pa ett backpacker lite utanfor centrum, ja tyckte de va helt okej men dom andra tyckte nog att de va ett ruckel, o de blev ju inte battre nar vi fick veta att de va ett gallalt mentalsjukhus.. men de va ju billigt!!=)

igar akte vi tag in till cenrum och dar tog vi en rundtur med en bubbledackad turistbus, ett bra sett att se mycket pa kort tid=) akte aven linbana upp till toppen av taffelberget, vilken utsikt!!!

idag har vi da alltsa kommit till hermanus, ett litet samhalle vid kusten i borjan av garde route, brukar vara mycket valar har utanfor pa vintern och man kan aven aka pa shark diving harifran.. och tanken va att vi skulle gora de imon, men de va fullbokat sa vi har bokat in de sista dagarna har sa vi tar haj dyket da=)
sa vi fick planera om sa imon ska vi aka till en vingard istallet, o de ska ju bli kul de me!

pa fredag aker vi vidare langs garden route o antagligen till plattenberg dar det vantar nya aventyr som ett bungy jump fran over 200 meter, eller kanske lite ridning till hast och varfor inte prova att rida pa en struts!? vi far se vad de blir...

 ar saker, ja saknar inte snon darhemma!!


Sydafrika - Nelspruit

ja da va man i sydafrika alltsa...

men som vanligt nar jag ska resa nagonstans sa gar inte allt enligt planen... men denna gangen va de faktiskt inte taget utan flyget... de blev forsenat fran kopenhamn sa vi missade flyget fran london.. men vi hade tur sa vi blev ombokade till ett annat flyg som gick 2 timmar senare...

kom hit till nelspurit i torsdags eftermiddag och igar och idag har vi varit pa safari..
riktigt coolt att fa se sa mycket djur i det vilda.. har sett 4 av the big 5.. elefant, buffel, noshorning och lejan, men missade tyvarr leoparden.. men den far vi val ta nasta gang=)
har aven sett impalas, zebror, flodhastar, hyenor, pumba (han fran lejonkungen) och manga fler...

imon aker vi tillbaka till johannesburg for att sen flyga till kap staden...

an sa lange sa gillar ja de har landet!!!



linda

RSS 2.0